(ВИДЕО) Минов: Постои надеж дека визбите ќе дадат повисока цена за грозјето
08-08-2018 РЕГИОН

 

„Оптимист сум дека винариите ќе дадат повисока цена за грозјето за разлика од минатите години. Годинава поради намалениот род на грозје сметам дека ќе има зголемена побарувачка на грозје, бидејќи и винариите немаат големи залихи на вино. Интензивно се разговара за откупната цена на грозјето да биде позната пред стартот на бербата“ - рече меѓу другото во изјава за КТВ пратеникот Панчо Минов.

 

Тој информираше и за текот на исплата на долговите кон лозаропроизводителите од „Повардарие“ и „Стефанс вајнари“. Според него најверојатно стечај ќе биде решението за винарија „Стегафани“, а од стечајната маса да се исплати дологот кон лозарите.

А.Д

 

Додади коментар