(ВИДЕО) За време на молкот Владата ќе ги следи лажните вести по социјалните мрежи и соодветно ќе реагира

 

На прес конференција, владиниот портпарол Миле Бошњаковски информираше дека со внимание ќе се следат лажните вести, говорот на омраза и дезинформации,  кои би се појавувале за време на молкот и истите на владините канали на социјалните мрежи соодветно ќе се демантираат.

 

 

Бошњаковски апелираше до граѓаните да бидат внимателни  за време на молкот и да го проверуваат изворот на секоја информација.

 Share

Додади коментар