(ВИДЕО) Започна спроведувањето на проектот „Стратегија за лица со инвалидност“
26-07-2018 РЕГИОН

 

Здружение на лица со целебрална парализа- Велес, започна со спроведување на проектот СТРАТЕГИЈА ЗА ЛИЦА СО ИНВАЛИДНОСТ ЛАПЛИ.

 

Целта на проектот е зајакнето влијание на граѓанските организации кои работат со лица со попреченост во креирање на јавни политики во Општините Кавадарци, Градско и Чашка.

Краткорочната цел на проектот е градење на засебни стратегии ЛОКАЛЕН АКЦИОНЕН ПЛАН ЗА ЛИЦА СО ИНВАЛИДНОСТ од овие општини.

 

К.Ѓ

 

Додади коментар