(ВИДЕО) До крајот на годината целосно ќе биде урбанизирана индустриската зона во Росоман
03-03-2017 РЕГИОН

Во тек се три постапки за изработка на Локално урбанистички планска документација и една постапка ауп за урбанизирање во индустриската зона во општина Росоман. Комплетна урбанизација на оваа зона од Росоман се очекува до крајот на 2017 та година. Несомнено индустриската зона е во подем, а тоа значи и економски раст на општината.

M.M

 

 

 

 

 

 

Додади коментар