(ВИДЕО) Германскиот амбасадор во Македонија во посета на Кавадарци
22-02-2018 РЕГИОН

 

Градоначалникот на општина Кавадарци денеска имаше работна средба со амбасадорот на Германија во Република Македонија, Томас Норберт Герберих.

 

Во изјавата за медиумите информираа за разговорите и можноста за идна соработка. Амбасадорот нагласи дека Кавадарци е мошне значајна општина, бидејќи овде се наоѓа големата германска инвестиција, Дрекслмаер и брендот Синалко.

А.Д

 Додади коментар