(ВИДЕО) Бизнисмените од Тиквешијата денеска се сретнаа со вицепремиерот Анѓушев
09-11-2018 РЕГИОН

 

Бизнисмените од Тиквешкиот регион денеска имаа двочасовна средба со вицепремиерот за економски прашања, Кочо Анѓушев. Разговараа за проблемите со кои се соочуваат во работењето, а им беа понудени владините програми со кои се помага економијата.

 

Анѓушев нагласи дека преку овие средби минатата година владата детектирала три главни предизвици за раст на македонската економија и тоа раст на конкурентноста на македонските компании на меѓународни пазари, намалување на административни постапки за бизнис секторот, како и обезбедување на квалитетен кадар за потребите на стопанството. Рече дека со програмите и мерките кои ги нуди владата ќе им се помогне на бизнисмените...

А.Д

 

Додади коментар