(ВИДЕО) Амбуланта по медицина на трудот од денеска започна да работи во склоп на кавадаречката болница
04-05-2022 РЕГИОН

ЈЗУ Општа болница со проширена дејност Кавадарци од денеска ги прошири своите услуги. Во функција е амбуланта по медицина на трудот,  каде ќе се вршат систематски прегледи на работници во јавниот и приватниот сектор, а воедно ќе се издаваат и лекарски уверенија.

 

По долги години пауза, со специјализацијата на д-р Никола Трендафилов  мединцина на трудот сега повторно е достапна во јавното здравство.

 

А.Д

 

 Share

Додади коментар