Четвртоодделенци во посета на градоначалникот
18-03-2016 РЕГИОН

Просториите на локалната самоуправа Кавадарци денеска повторно беа отворени за ученици. Во посета на градоначалникот Александар Панов овој пат беа четврто одделенците од ООУ „Димката Ангелов Габерот“ од Кавадарци. И оваа посета е дел од наставната програма по предметот општество.

Учениците се запознаваа со надлежностите на градоначалникот и функционирањето на локалната самоуправа.

 

Благодарност за приемот од градоначалникот искажаа наставниците.

Учениците беа задоовлни од тоа што слушнаа и научија. Повеќето прашања упатени до градоначалникот беа поврзани со неговите надлежности.

А.ДДодади коментар