Честитка по повод 11 октомври од градоначалникот на Кавадарци, Митко Јанчев
11-10-2018 РЕГИОН

 

 

Честит 11 ти Октомври, Денот на народното востание. Во далечната 1941 година на овој ден започна востанието против фашистичката окупација и беше најавена организираната народно одлободителна борба, со желба за самостојна, суверена и слободна држава. Овој ден нека не потсетува дека Македонија секогаш чекори по патот на демокртијата и слободата.

 

Нека ни е честит денешниот празник - стои во празничната честитка од градоначалникот на општина Кавадарци, Митко Јанчев

Додади коментар