ФОТО: Заврши петиот турнир во улична кошарка во Росоман
22-08-2016 РЕГИОН

Викендов во Росоман  по 5ти пат се одржа турнир во улична кошарка, на турнирот учествуваа 12 екипи од повеке градови од Македонија како и 4 јуниорски екипи.

 

Во петокот и саботата се играа натпреварите по групи за во Неделата да останат најдобрите 8 екипи. Како најдобри се истакнаа екипата на Жито ЈУГ победувајки во Финалниот натпревар со екипата на Дејзи од Кавадарци. За најдобар играч на турнирот беше прогласен Блаже Митков а за миленик на публиката Игор Темелков.

 

Со овој турнир Росоманци се покажаа во вистинско светло и спортски дух. Наредната година очекувајте уште подобар турнир, велат организаторите и  упатуваат благодарност до сите спонзори што го поддржаа турнирот и го направија најдобар во регионот.

 Додади коментар