Успешна крводарителска акција во „Еуроникел индустри“
18-12-2019 РЕГИОН

Вчера во организација на Црвен крст на Република Македонија Општинска организација Кавадарци и Екипа од Институтот за трансфузиона медиција на РМ Скопје беше спроведена успешна крводарителска акција во компанијата ЕУРОНИКЕЛ индустри во која акција даруваа крв 55 доброволни крводарители.

 

Оваа акција од година во година станува се помасовна благодарение на добрата соработка на Општинската организација на Црвен крст Кавадарци, крводарителите и одговорните лица за крводарување во компанијата - велат од кавадаречкиот Црвен Крст.

Додади коментар