Трибина: “Дали сме сами во вселената?“
15-11-2013 РЕГИОН

Човекот кој за основа во романот ,,Бојата на времето,, зел една од многуте легенди за Александар Македонски, а тоа е легендата за неговата потрага по бесмртната или живата вода, додека за појдовен постулат е земено присутното прашање во научната фантастика: дали човекот е сам во Вселената и на Земјата?, авторот кој жанровски и припаѓа на научната фантастика Соимир Симјановски вчера во рамки на патрониот празник на Гимназијата Добри Даскалов во Кавадарци одржа трибина на тема ,,Дали сме сами во вселената,,. Симјановски сликовите проку микро борила комуницираше со публиката разјаснувајќи ја вечната дилема за вселената.

 

Симјаноски кој е роден  (1937,во  Кичево) е автор на повеќе од петнаесет книги, меѓу кои шест романи со теми од историјата на македонскиот народ.  Во некои енциклопедиски изданија за научната фантастика во поранешна Југославија, тој беше сместуван во водечките писатели на Балканот од овој жанр.Share

Додади коментар