Среда работен ден, денот на дрвото одложен

Поради топлото и несоодветно време за садење „Македонски шуми“ денеска информираа дека манифестацијата “Ден на дрвото“ е одложена. Засега сè уште не се знае дали акцијата ќе се одржи наредната среда или некој друг ден.

Најпрво беше најавено дека среда ќе биде неработен ден и дека тогаш ќе се изведува најавеното засадување на околу 5 милиони шумски садници.

 

 Share

Додади коментар