Специјализирано возило за лицата со телесен инвалидитет во Кавадарци
17-08-2018 РЕГИОН

 

Лицата со телесен инвалидитет од денеска ќе можат непречено да ги извршуваат своите обврски. За нивните потреби во функција е ново, адаптирано возило кое 24 часа ќе им биде на располагање за да ги пренесува каде имаат потреба.

 

Возилото во кое е вградена рампа за инвалидска количка е донација од германската амбасада. Денеска во Кавадарци, по повод предавањето на донацијата на средба со градоначалникот Митко Јанчев беше амбасадорот на Германија, Томас Герберих.

 

Јанчев се заблагодари за донацијата и нагласи дека ова возило е од големо значење за инвалидизираните лица во општина Кавадарци.

 

 

 

Амбасадорот Герберих нагласи дека комбето е обезбедено со приватна донација во амбасадата, а со истото ќе им овозможат поголема мобилност на лицата кои се ограничени во движењето.

 

Михајло Михаилов од здружението „Мобилност“ се заблагодари за донацијата и рече дека ова возило е од голема потреба за сите лица кои се соочуваат со пречки во движењето.

 

А.Данов

 

 

Додади коментар