Со велосипеди и пешачење одбележан светскиот ден без автомобили во Кавадарци
22-09-2020 РЕГИОН

Општинскиот сојуз на училишни спортови Кавадарци во координација со ООУ „Страшо Пинџур“ ,  „Тошо Велков Пепето“ и гимназија „Добри Даскалов“ со свои активности го одбележаа светскиот ден без автомобили. 

 

Спортско рекреативните активности со пешачење и возење велосипед до споменикот на 12-сте ваташки младинци во Моклиште беа спроведени со целосно почитување на превентивните мерки за заштита од Ковид 19.


„Со овој настан сакаме да се истакне важноста на здравите  навики за живеење кај младите. Потребно е повеќе да се спротува и младите да бидат физички активни“ рече претседателот на сојузот на училишни спортови и професор по физичко, Милан Колев.

 

А.Д

 

 

 

 Додади коментар