Собранието го усвои законот за попис

Законот за попис на населението и домаќинствата денеска го усвои собранието. 62 пратеници гласаа  „за“, без „против“ и „воздржани“.

 

 

Пописот ќе се спроведе во април годинава.  За време на гласањето на законот, пратениците на ВМРО-ДПМНЕ не беа во собраниската сала. И претходно од опозициската партија најавија дека се против законот за попис и најавија собирање потиписи за поништување на законот. 

 Share

Додади коментар