Се реконструира улицата „Даскал Камче“ во Ваташа
13-09-2019 РЕГИОН

Општината Кавадарци продолжува со комуналната изградба. Оперативата на фирмата „Градба промет“ од Кавадарци денеска ги вадеше старите гранитни коцки од улицата „Даскал Камче“ во Ваташа.

 

Според проектот на нивно место ќе бидат поставени бехатон плочки на вкупна површина од 270 метри квадратни.

 

Ова е првата од неколкуте улици во селото Ваташа кои во наредниот период ќе бидат реконструирани.

 

Општината овој проект го реализира на барање на жителите од Ваташа.

Додади коментар