Се поставува ограда на училиштето во Росоман
19-07-2013 РЕГИОН

 По изградбата на амфи театарот или отворената училница во дворот на училиштето, тениското игралиште, спортската сала и детската градинка, деновиве интензивно се работи на поставување на заштитната ограда на ОУ Пере Тошев.

Низ неколку фази на овој зафат полека се доаѓа до самиот крај од кој се очекува заштита на објектите, но и поголема безбедност за учениците смета градоначалникот на Росоман Стојанче Лазов.

Истовремено во моментот се работи и во неколку подрачни училишта информира директорот на Пере Тошев, Зоранчо Јовановски.На ваквите новитети и реконструкции се работи со пари на училиштето и општинскиот буџет.

Милица МладеноваДодади коментар