Се менуваат столиците во салата на домот на културата
26-06-2015 РЕГИОН

По цели три децении  публиката во Салата на Домот на културата „Иван Мазов Климе“ во Кавадарци ќе има можност да седи во нови  црвени и удобни столици и да уќива во проследувањето на сти настани од културата кои се случуваат на сцената.  

 

Промената на столиците  е инвестиција од 1 милион и 600  илјади денари од кои 1 милион се од локалната самоуправа а 600  000 денари од Министерството за култура. По промената на столиците ќе следи и реновирање на сцената и мизансценкиот простор со гримјорните и помошните простории.

М.МукаетоваДодади коментар