СДСМ: Честит 11 октомври
11-10-2018 РЕГИОН

 

Денеска на 77 годишнината од почетокот на народноослободителната борба во Македонија, се потсетуваме на жртвата на нашите предци за слобода.

 

Многу знајни и незнајни херои паднаа во оваа борба, но сонот на нашите предци за независна и самостојна држава се оствари.

 

Света обврска на нашата генерација е овој аманет, за слободна, независна, просперитетна и економски стабилна земја да го предадеме на нашите идни поколенија.

 

Нека ни е честит денешниот празник.

 

За многу години Македонци!

 Share

Додади коментар