СДСМ: Честит Божиќ
07-01-2018 РЕГИОН

 

Почитувани сограѓани,Општинската Организација на СДСМ од Кавадарци ви ги честита Божиќните празници!

 

Славењето на овој ден не е само спомен на историскиот настан, туку е повик Христос да се роди внатре во нас и од нас да направи подобри луѓе. Срцето на човекот е најсоодветното место за тоа.

 

Овој празник нѐ потсетува да се подготвиме, да направиме место во нашите срца, да го исполниме со радост и љубов, зашто радоста е темел на духовниот живот.

 

Честито Рождество Христово. Христос се роди!

Додади коментар