Само вчера пожарникарите интервенираа на четири пожари - не одговорниот однос од поединци е главна причина
12-10-2023 РЕГИОН

Четири пожари на отворен простор избувнаа во текот на вчерашниот ден. Според првичните проценки сите пожари се подметнати, што значи причина за избувнувањето е човечки фактор.

 

Благодарение на брзата интервенција на ТППЕ Кавадарци навремено беа локализирани и изгаснати пожари над градската депонија Мелци, во Росоман, пред ресторанот Вила Бела и на Калчев рид, село Сопот.

 

 

Пожарникарите апелираат до граѓаните за одговорно однесување. Да се воздржат од неконтролирано палење на оган на отворен простор, но и од подметнување на пожар, бидејќи штетата е голема за сите. Се загадува воздухот, но и се уништува општествен имот. Надлежните институции се децидни, дека сите кои ќе бидат откриени дека намерно предизвикале пожар ќе бидат соодветно санкционирани.

 

Поради не одговорен однос, ова лето ТППЕ Кавадарци интервенираше во гасење на десетици пожари, кои за среќа поради професионалниот однос на пожарникарите не беше дозволено неконтролирано да се шират пламените јазици.


А.Д

 Share

Додади коментар