Рестрикција на водата за пиење во ноќните часови во Кавадарци поради дефект
08-10-2018 РЕГИОН

 

Рестрикција на водата за пиење од полноќ до шест часот изутрина се спроведува во Кавадарци, поради дефект на главниот довод и намалени количини на вода. Бојан Атанасов, раководител на работната единица за вододвод и канализација при Јавното претпријатие Комуналец, појаснува дека намалувањето на количините на вода е константно, а кон комплетно сопирање се пристапува навечер, со цел полнење на резервоарите за задоволување на потребите во текот на денот.

 

                -Санацијата е во тек. Очекуваме таа да трае неколку дена. После тоа, водоснабдувањето ќе биде нормализирано. Ги молиме кавадарчани за разбирање, вели Атанасов.

 

С.Д

Додади коментар