Проектот „Македонија вработува 2“ претставен во Кавадарци
14-07-2016 РЕГИОН

Проектот „Македонија вработува„ за само една година ја намали невработеноста во Република Македонија за 2,8%. „Македонија вработува 2“ е резултат на успешно спроведениот претходен проект.

 

На државно ниво оваа програма на Македонија и донесе 19.000 нови вработувања, а мерката ја искористија повеќе од 10 илјади компании.

 

Вчера на градскиот плоштад претставници на Агенциијата за вработување на Република Македонија на кавадарчани им го презентираа проектот „Македонија вработува 2“ 

М.Виденовиќ

 

(повеќе во видео изданието на вестите)Додади коментар