Продолжува акцијата за рушење на стари - склонопадни куќи
11-10-2019 РЕГИОН

Од вчера во тек се активности за рушење на стари куќи кои претставуваат опасност за граѓаните, бидејќи се склони на паѓање.

 

Во Ваташа, општината и „Екстра бус“ започнаа со расчистување на  просротот и рушење на  старите куќи веднаш до училиштето „Димката Ангелов Габерот“.

 

Со оваа акција, велат од општината, се ослободува простор за изградба на спортска сала за потребите на училиштето.

 

Мехнаизацијата вчера работеше на рушење и на објект, поради проширување на ул. „Ферчо Поп-Ѓорѓиев“ на спојот со ул. „Илчо Димов“. На овој простор ќе се дооформува ново изградениот мост во Ваташа.

Додади коментар