Познати добитниците на највисокото општинско признание „7 ми септември“
27-08-2015 РЕГИОН

„Инел Интернационал“ во знак на општествено признание за особени постигнувања во областа на интернет, тв и телефонски и мрежни системи и проф. Д-р Кирил Темков за особени постигнувања во областа на општествените науки се годинашниве добитници на наградата „7 ми септември“. Вака одлучи денеска советот на општина Кавадарци во рамки на 34-та седница.

 

Наградата се состои од плакета и диплома а на добитниците ќе им биде врачена на свечената седница која ке се одржи на празникот на градот.

 

Годинава биле доставени седум предлози, а комисијата за празници и манифестации се одлучила наградата да им биде доделена на овие добитници.

 

Дефинирање на критериуми и посериозен пристап побараа советниците за наредните години при доделување на ова општинско признание кое се доделува по повод денот на ослободувањето на градот.

А.Д

Додади коментар