Пожар зафати куќа во Ваташа
03-10-2013 РЕГИОН

Пожар ја зафати куЌата на 56 годиШниот Лазо Камчев од кавадаречкото село Ваташа при Што изгоре покуќнина.


-Бев на работа кога сопругата ми се јави по телефон да си дојдам дома оти неШто чади дома и не може да влезе на горниот дел од куЌата каде Што спиеме. Таа дури не можела да влезе таму од чад. ВеднаШ стигнав дома. Пожарот има избувнато во спалната соба од заборавена електрична греалка. Синовите не се дома, на пат се. СреЌа во несреЌа е Што нема жртви од пламените јазици. Инаку огнот ни изгоре се Што печалевме сиве овие години. Точната Штета не можам да ја кажам но како Што можете и самите да видите таа е огромна. Изгоре мебелот, алиШтата, парите Што ги имавме-изјави сопственикот.


На лице место беа пожарникарите од територијалната противпожарна единица од Кавадарци со две возикла и 4 пожарникари но и блиски кои доШле да помогнат. Притоа не се дозволи пожарот да се проШири на куЌата лепенка. Командирот на единицата Илчо Богевски изјави дека мостот на реката Луда Мара кој мора да се мине до куЌата не е најбезбеден за возило од 13 тони .
С.Д.



Share

Додади коментар