Од понеделник започнува изборната кампања за локалните избори

 

Изборната кампања за локалните избори што ќе се одржат на 15 октомври започнува од понеделник, 25 септември. Кампањата за првиот изборен круг завршува на 13 октомври во 24 часот.

 

Избирачкиот список во кој се извршени сите промени отпечатен во вид на изводи, ДИК го заклучува најдоцна до 24 септември. ДИК го потпишува Избирачкиот список и изводите од него, најдоцна до 29 септември.

 

Со жрепка во Државната изборна комисија беше утврден редоследот во единствената листа на кандидати на гласачките ливчиња за претстојните локални избори што треба да се одржат на 15 октомври. Листи со кандидати за градоначалници и за советници имаат поднесено 19 партии и коалиции, а 64 се од групи избирачи.Share

Додади коментар