Од недела започнува зимското сметање на времето

Во недела завршува летното и почнува зимското сметање на времето. Стрелките на часовникот ќе се поместат за еден час наназад.

Летното сметање на времето во 2013 година завршува во недела на 27 октомври во 3 часот наутро, со поместување на стрелките на часовникот за еден час наназад, со што времето се смета како 2 часот.Share

Додади коментар