Одложен судскиот процес „Ореше“
12-02-2014 РЕГИОН

ИЗЕМАЊЕ НА СУДИКАТА ТАЊА МИЛЕВА И ЧЛЕНОТ НА СУДЕЧКИОТ СОВЕТ ГАБРИЕЛА ГАЈДОВА - ОВА НА ПОЧЕТОКОТ НА ПОВТОРЕНИОТ СУДСКИ ПРОЦЕС, „ПЛАТЕНО УБИСТВО ВО ОРЕШЕ“ ГО ПОБАРАА АДВОКАТИТЕ НА ОБВИНЕТИТЕ ЉУПЧО И ОРДАН ЃОРЃИЕВСКИ.. ВО ПРЕТХОДНИТЕ ПРОЦЕСИ, МИЛЕВА И ГАЈДОВА УЧЕСТВУВАЛЕ ВО КРИВИЧНИОТ СОВЕТ А ДОНЕСУВАЛЕ И ОДЛУКИ ЗА ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА ПРИТВОР ЗА ОБВИНЕТИТЕ..

ОДЛОЖУВАЊЕ НА ПРОЦЕСОТ ПОБАРА АДВОКАТОТ НА ПРВООБВИНЕТИОТ ЃОРЕ ПЕТРОВСКИ.. НЕ БИЛ УРЕДНО ПОКАНЕТ.. СПОРЕД ЈАВНИОТ ОБВИНИТЕЛ, ВАКВИТЕ ПОСТАПКИ НА БРАНИТЕЛИТЕ БИЛЕ ВО ФУКНЦИЈА ЗА ОДОЛГОВЛЕКУВАЊЕ НА ПРОЦЕСОТ..

ПО ЧЕТВРТИ ПАТ СЛУЧАЈОТ ОРЕШЕ Е ВО СУДНИЦА.. ПРЕТХОДНО ДВАЈЦАТА ОБВИНЕТИ БЕА ОСУДУВАНИ НА ПО 12 ГОДИНИ ЗАТВОР НО ПРЕСУДИТЕ ГИ УКИНУВАШЕ АПЕЛАЦИОНИОТ СУД.. ВО ТРЕТИОТ ПРОЦЕС, СИТЕ ОБВИНЕТИ ДОБИЈА ОСЛОБОДИТЕЛНИ ПРЕСУДИ..

ПО ОВА, СУДИЈАТА КОЈ ГО ВОДЕШЕ ПРОЦЕСОТ, ЈАВНИОТ ОБВИНИТЕЛ И ДВАЈЦА АДВОКАТИ ЗАВРШИЈА ВО ПРИТВОР.. БЕА ОСОМНИЧЕНИ ЗА НЕСОВЕСНО РАБОТЕЊЕ И ПРИМАЊЕ ПОТКУП.. ЗА ОВИЕ ДЕЛА СИТЕ ДОБИЈА ЗАТВОРСКИ КАЗНИ ОД ЕДНА ДО ПЕТ И ПОЛ ГОДИНИ..  

З.Јаневски

Додади коментар