Нови 28 ковид позитивни во Тиквешијата - двајца починати
25-11-2020 РЕГИОН

Дваесет и осум нови ковид позитивни се регистрираат во денешната статистика на Центарот за јавно здравје Кавадарци за тиквешкиот регион, заклучно со 13.30 часот.

 

*Кавадарци   16 на возраст од 17 до 79 години

*Росоман        2 на возраст од 70 и 78 години

*Неготино      6 на возраст од 19 до 59 години

*Д. Капија     4 на возраст од 31 до 54 години

 

„Меѓу денешните позитивни има еден здравствен работник од Кавадарци. Исто така позитивни се и две негователки од два објекта на детската градинка во Кавадарци поради што во изолација се по 11 деца и по 1 воспитувачкa и 1 негователкa. Вкупно во изолација се 22 деца и 2 воспитувачки и 2 негователки“ информира епидемиолог д-р Ристе Јовановски.

Во последните 24 часа починати се две лица од Кавадарци на возраст од 66 и 81 година.


А.ДShare

Додади коментар