Лизгалиште во Кавадарци (ФОТО)
03-12-2018 РЕГИОН

 

 

Општина Кавадарци на иницијатива на градоначалникот Митко Јанчев, а во соработка со општествено одговорните компании „Црна Река“ и „Кожувчанка“ реализира проект за изградба на монтажно лизгалиште.

 

Лизгалиштето е лоцирано на тениските терени при спортскиот центар „Јасмин“ на површина од близу 500м2.

 

 


Предвидено е да се користи во текот на зимската сезона, со намена за спорт и рекреација пред се на најмладите - информираат од прес службата на општина Кавадарци.

Додади коментар