Лазов: Експресниот пат Градско-Прилеп ќе влијае на економскиот развој на Росоман
17-02-2015 РЕГИОН

Изградбата на брзиот пат Градско Прилеп влијаеше на планот за инфраструктурна изградба во општина Росоман. Се пролонгираа неколку приоритети како што е патот Манастирец-Тртстеник, но анализите покажаа дека функцијата на брзиот пат ќе ја заживее економијата на Росоман, а особено ќе се развива стопански и село Сирково, смета градоначалникот Стојанче Лазов.

 

Повеќе на оваа тема, водоснабдувањето и за соработката со општинскиот совет градоначалникот на општина Росоман Стојанче Лазов зборува во емисијата Инфо Рос и оваа среда со почеток од 21 часот.

 

М.Младенова

Додади коментар