Исчезна 72 годишниот Ѓорѓи Јанков од Кавадарци
26-08-2013 РЕГИОН

Во саботата во утринските часови, додека целото семејство спиело,  од својот дом излегол 72 годишниот Ѓорѓи Јанков од Кавадарци. Бидејќи не се вратил дома, веќе  втор ден полицијата и неговите роднини и пријатели трагаат по него. Утринава неговиот син информираше дека потрагата е без успех.

„Ги молам сите сограѓани кои можеби го имаат видено дедо ми да пријават во полиција или на 071-522-406. Тој кога излезе од дома носеше жолта кошула и бело капче. Сетив дека тој е буден и дека излегува од дома. Веднаш станав од креветот за да видам кај ќе оди. Но додека да се облечам тој веќе се оддалечил од домот и веќе два дена го бараме секој дел каде тој одеше, но без успех“ рече синот на Јанков.

Од полицијата во Кавадарци го потврдија исчезнувањето на Јанков и рекоа дека интензивно се трага по исчезнатиот кавадарчанец.   Share

Додади коментар