Исплатени субвенции за 1059 овоштари

Министерството за финанси исплати 33,1 милиони денари субвенции за поддршка на овоштарството.

 

 

Средствата, како што соопшти Министерството за финансии, се исплатени на 1.059 земјоделци.

 

Спорд Министерството за финансии целта на финансиската поддршка на овошарството е поттикнување на одржување на постоечките и зголемување на бројот на нови овошни насади, што ќе придонесе за зголемување на производството на овошни култури.

Додади коментар