Индустриска вода за градскиот парк во Кавадарци
19-03-2019 РЕГИОН

Од локалната самоуправа Кавадарци денеска информираа дека е започната изградба на цистерна за индустриска вода  кај спомен костурницата.

 Оваа вода ќе се користи за наводнување на Градскиот парк и за потребите на ГРК Тиквеш.

 

Во завршна фаза е и бунарот за индистриска вода кој можат да го користат и граѓаните за полнење со вода на механизацијата која ја користат за земјоделството.

 

Додади коментар