Започна ликовната колонија „Кавадарци-Михајлово 2016“
22-08-2016 КУЛТУРА

Во саботата и официјално започна меѓународната ликовна колонија „Кавадарци Михајлово 2016“.  Седумдесетина уметници од целиот Балкан и од понекоја европска држава ке творат во хуманитарни цели

                                                                                                                 

Организаторот вели дека оваа ликовна  колонија и годинава го оправда реномето и покажа дека со право ја вбројуваат меѓу најреномираните во државава.

 

На отварањето на колонијата во името на ЛС Кавадарци говореше секретарот Кире Делов а за деталите околу колонијата беше задолжен директорот на домот на културата “Иван Мазов Климе , Владимир Темков.

(повеќе во видео изданието на вестите)Share

Додади коментар