Едукација на најмладите за здрави заби
04-03-2014 РЕГИОН

Пeдодонтите од Кавадарци низ тековна активност која редовно се обавува во текот на учебната година ги едуцираат најмладите од основното образование за негата и здравите заби.

 

Денеска ваква едукативна средба се одржа во ООУ „Тоде Хаџи Тефов“ каде првачињата учеа за млечните и трајни заби, за миењето на истите и редовната посета на стоматолог.Ова се работи постојано со секоја нова генерација, а вродува со плод потврдува за КТВ специјалист доктор Горица Неделковска педодонт во Здравствен дом Кавадарци.

 

Основните навики ги знаат најмладите. Велат дека редовно и правилно се грижат за здрави заби.

 

Едукативните средби со првачињата продолжуваат и понатаму.На ред се училиштата кои до сега не биле дел од педодонските предавања.

М.М

Додади коментар