Два нови кружни тека во Кавадарци
23-07-2019 РЕГИОН

Поголема безбедност, како и непречено движење по градските улици се приоритетите на општината во решавањето на проблемите во сообраќајот.


Тековната реализација на проектот за реновирање на главните сообраќајници во Кавадарци, Општината го користи и за да реши неколку тесни и опасни точки.


Со актуелното санирање на улицата „7 Септември“ на потегот од мостот кај Јаворот па до салата „Партизан“, општината реализира изградба на два кружни тека.


Новото сообраќајно решение на овие локации, ќе овозможи побрз, побезбеден и поефикасен проток на возилата, како и многу побезбедно движење на пешаците и останатите учесници во сообраќајот.


Општината планира и неколку други слични кружни текови на тесните грла на другите раскрсници низ градските улици.

Додади коментар