Голема Богородица неработен ден

Успение на Пресвета Богородица или во народот попозната како Голема Богородица, е неработен ден за верниците од православната вероисповед во Република Македонија.

 

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека тоа е согласно со Законот за празниците.Share

Додади коментар