Второ место за каратистите од КК „Урбан Инвест“ на „Маваши опен“
06-10-2014 СПОРТ

Викендов во Спортската сала во Драчево, Скопје се одржа Меѓународниот натпревар Маваши опен. На натпреварот учество земаа околу 350 натпреварувачи од 34 клубови од Македонија,  Бугарија и Србија.

 

 Карате клубот Урбан Инвест на овој турнир  освои 14 златни, 6 сребрени и 8 бронзени медали и се пласираше на второто место од 34 клубови.  Првото место на натпреварот го освои Фунакоши Гичин - Скопје, кој имаше исто така 14 златни медали а освои 8 сребрени медали.

„Покрај пласманот на второ место по број на освоени медали, КК Урбан Инвест доби пехар за најбројна екипа на натпреварот“ информира тренерот на клубот Ивана Аврамова.

А.ДДодади коментар