ВМРО-ДПМНЕ во водство во Кавадарци
15-07-2020 РЕГИОН

 

Според првичните неофицијални резултати oд штабот на СДСМ во Кавадарци, ВМРО-ДПМНЕ во Кавадарци е во водство. 

 

Според обработени податоци од сите гласачки места,  9100 гласа има ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата, а СДСМ и коалицијата „Можеме“ имаат 8458 гласа.

 

До 20.30 часот во Кавадарци гласале 20.179 граѓани или 62,53% од вкупниот број избирачи 32.270 запишани во избирачкиот список.

 

 

Ова се официјалните резултати од парламентарните избори во 2016 година во Кавадарци. Тогаш излезноста беше 79,13%.

 

А.ДДодади коментар