Богата програма за неготинскиот панаѓур - Амар Гиле музички гостин за неготинската музичка вечер
14-09-2018 РЕГИОН

 

Шестдневна забава исполнета со музички доживувања за сите вкусови и саемска манифестација нуди општина Неготино во периодот од 18-ти (вторник) до 23-ти овој месец (недела) кога врпочем и завршува традиционалниот Неготински панаѓур.

 

Според програмата, активностите започнуваат во вторник со одржување на настанот „Неготински серенади“ кој ќе се одржи во кино-салата на Центарот за култура „Ацо Ѓорчев“ со почеток од 19,00 ч, продолжува во среда со одржувањето на „Неготинска музичка вечер“ на старата градска чаршија со настап на босанската музичка sвезда Емир Гиле, Бени Шаќири и Нон-стоп и ДЈ Cosmo Z, а меѓу настаните секако е и традиционалната „Манастирска вечер“ која се одржува во четврток на 20-ти овој месец.

 

Деновите од 21 до 23 септември се предвидени за одржување на стопанско-туристичката манифестација „Неготински панаѓур“- најголема и најмасовно посетена во цела држава, со настап на голем број естрадни музички имиња ангажирани од сопствениците на угостителските објекти.

Додади коментар