Амбасадорот на САД во посета на Росоман
18-07-2013 РЕГИОН

Американскиот амбасадор Пол Волерс денес беше во официјална посета на Општина Росоман.Обиколката низ општината амбасадорот ја започна со посета на плантажите и ладилникот на Душан Ќириќ.Придужуван од сопственикот Ќире Шошев, Волерс се запозна со дејноста што ја врши оваа фирма.

Се интересираше за лозовите и плантажите со праска. За начинот на чување, класифицирање и извозот на праската. Бројката на вработени, капацитетот, искуствата и плановите на фирмата. Посетата во општина Росоман се официјализираше во кабинетот на градоначалникот Стојанче Лазов. Како што рекоа и двајцата пријателски разговор зад камерите со добри намери и со желби за плодна соработка.

Американскиот амбасадор Пол Волерс и градоначалникот Стојанче Лазов во знакот на традиционалното секој за својата земја подароци разменија за време на деловниот ручек. 

М.МладеноваДодади коментар